onsdag 13. juni 2018

13.06.2018 Det meste er klart.

Da er det meste sjekket og gått over.  Ny autopilot, Kartplotter, og så har vi montert opp måling på den ene septik tanken, for å ha full kontrol på hvor mye den inneholder. Det er den på BB side som blir brukt mest.
Vi har også montert vannfyllingsystem (Profill) på 6Volts Trojan batteriene. Her hadde vi Hoppecke  plugger som kondenserte dampen og slapp det ned igjen på cellene,  Det har funker fint i 4 år, og da et år på langturen.  Så det at vi tar dette fyllesystemet i bruk er mest for å teste,  nå vil eg slippe og åpne opp under senga for å fylle vann,  nå kan det gjøres ifra slangene rett under den lille luka til venstre under madrassen.
Tidligere i mai, ble også vanntankene og slangesystemet ombord rengjort og kloret,  for å få bort alt av belegg i slangene,  så går å lurer på å legge opp et stikk fra systemet slik at jeg kan kobble til spyling av dekk og anker med å bruke det vanlige trykkvannsystemet ombord,  I steden for å ha enda en pumpe til.  Så kan jeg heller ta med en reserve til normalsystemet.(  må tenke litt på det,  kan jo bli en jobb for neste vinter  evt.)

Så  da er det bare å rydde ut og vaske,  så skal vi være klare for en ferie tur.


Hoppecke kondenseringsplugger på batteriene, 4 x 6V  390amp. Trojan L16AC

De nye Fill systemet, pumper in vann til pumpa blir litt hard,  så kobbler man fra slangen og alt skal være gjort,  så nå gjenstår det å se om dette er bra eller ikke.
kjøpt på Ebay levert på 10dager. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar