tirsdag 12. juli 2011

Helgoland -Eiderkanalen.

9.7.2011
etter flere dager på Helgoland så la vi ivei over mot ingangen til Eider kanalen.
Helgoland skulle feire sin øydag, den dagen vi reiste og tilgangen på tyske båter var stor,  så vi var glade for å komme oss bort,  da vi hadde 4 båter utenpå oss.  og folk på fest som går over båten hele natten gjør at man får lite søvn.
Vi hadde også et uhell etter en time seilas,  da røk storseilet nede i maljen som holder akterliket,  så vi tok ned alt og fortsatte for motor. Vi hadde god tid da vi må gå in over lange trkk som krever høyvann eller mer en lav-vann vi la oss for anker ved rød bøye nr 18.(den har ikke det i kartet  -men i virkeligheten)
da vannet var steget 1 meter ville vi vidre innover.
Da vi skulle løse tauen som holdt vårt nye Spade S-60 anker  var kreftene så store at alt gik så fort, 4,5 knop strøm  virker fort.
Vi fikk ikke satt tauet fast igjenfort nok og da mistet vi det hele.
Gjorde 2 forsøk på å fiske etter tauet 20 metet  men nei,  så vi gikk videre.
(fortale dette til en lokal båt i "Tønner"  så jeg antar han har brukt noen timer på å finne det.
Da vi gik in i første slusa og fortsatte oppover  var tiden gått ut for oss,  og vi måtte in og legge oss til i Tønner,

Her lå vi først til vi fikk snakket med havnemesteren,  da flyttet vi lenger in, til en brygge som har mer vann når tidevannet går ut.  kanalen her blir da nesten tørrlagt og båten sitter i en gjørme, som kan sammelignes med sjokoladepudding. Seilbåter med kjøl tipper ikke over de synker bare nedi og sitter der til vannet løfter dem opp igjen.
Vi flytta så in her helt innerst i kanalen,  der er det endel vann igjen på lavvann.Båtene bare synker nedi "puddingen"  Selv de med kun en kjøl står fint oppreist

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar