fredag 8. juli 2011

Oostermahorn til Helgoland

6.7.2011
Dette ble en flott dag, med overskyet fin seilevind, for så at sola kom fram og vinden forsvant og jerngenoaen måtte til igjen.  Denne dagen passerte vi 1000nm.  På veien nedover mot Helgoland krysset vi traffikseperasjonslinjer/rutet.  og utgående trafikk fra Hamburg/Bremen, der gikk vi ikke på tvers av trafikk rettningen, da det ikke var båter i nærheten og vi så heller inen på lang avstand på AIS,en.-
Etter å ha kommet over på andre siden så vi at kystvakten kom imot oss  i 20 konop fart,  den rundet rundt ossog anropet oss. Først trodde jeg de skull komme ombord for og sjekke, men de nøyet seg med og fortelle oss at vi hadde brutt reglene og ville bli raportert til norske sjøfartsmyndigheter.
Så de spurte og grov om alle tekniske data på båten og skulle ha kallesignal og navn adr. på skipperen.  Og de fikk selvfølgeligt alt de ønsket.  De fortalt oss at vi ville få brev fra Norske mundigheter om lovbruddet vi hadde begått.  Så nå får vi bare vente og se om det kommer noe.

!0 min etter at kystvaket forlot oss så dukket også helikopteret til marien opp og ville sjekke oss. Kjekt og få så mye oppmerksomhet   :)
Vi ankom Helgoland 20.30  etter 90 nm  seilas.  fra Holland.
Her er Hellikopteret,  glamte i alt styret og ta bilde av Kystvakten.
 Helgoland

 En cat som ligger tørr på lav-vann utenfor utseilingen fra Holland, og en sel som ligger å sløver seg.

 Solnedgang  Helgoland.

 De fleste ligger longside på Helgoland og det blir styr hver dag når noen skal gå.
 Vi ligger helt innerst i sydhavna.  Her betaler vi 69 euro for 3 dager, inkl. ferieskatt på 2.75 euro pr. person,

Ville seler sløver seg i sola , her på naboøya til helgoland.

Planen en nå og ta in i Eider kanalen lørdag.  så får vi se når vi får nett igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar