fredag 8. juli 2011

I kanalen og videre til Oostamahorn

5.7.2011
Da gikk vi videre på denne heller trange kanalen,  Det lager litt oppsikt når vi kommer,  de mener nok at vi er for brede til og gå igjennom endel av slusene,  og vi har heller ikke så mye å gå på.  de minste slusene er 7 meter og vi er 6.53meter brede,  så har vi en pølsefender på hver side så tar de borti  så det beste er å ta litt styrefart og sikte godt  da går det fint.  Vi har ikke fått noen merker "ennå"
Oostermahorn Marina ser litt forfallen ut, og havnekontoret er stengt,  men det er strøm på brygga.
Snakker med lokale båt folk, og de sier at havnesjefen holder til i en hytte rett på nandre siden, og kommer sikkert til kvelden og krever havneavgift,  Men han kom ikke.  så denne plassen var gratis.
Men her inne var det god plass til Catter. og trimaraner.
Det la 10 catter + 3 trimaraner her.
Ellers var det kun en kunstig "gammel" bye rett ved siden,  som var en utleie bye,  De leiet ut ferieleiligheter og hadde fullt program for barna hele dagen,  stor svømmehall +++
Bilder av cattene,  Den ene Havcatten  hadde norske registeringsmerker i bauen,  men hadde ligget i havna i mange år.  kan være den er solgt fra Norge og ny eier ikke har tatt bort merkene.
 Lewarden,
 Her betaler Katharina for passering av bruene her i nord.  første runde kosta 6.5 euro. neste kosta 2,50 og siste runde 4,5 euro. De sykkler eller kjørte moped etter som vi skulle igjennom bruene.
Og treskoen som hang i enden var der du la pengene.  Det er bare bruene i nord som krever betaling,  ingen av de syd for Amsterdam tok betalt.

 FP Maldives  i Oostermahorn
 Havkatt  III  i Ostermahorn (denne hadde norske reg tegn fremme i bauen,  mener å husk det begynnte på CAJ...

 FP i Oostermahorn

 Denne jobbes det på av eieren,  han var snart klar for tur over til England. Og utav høyden på flytebrygga,  så ser du at skroget ikke er høyt,  men han hadde aldrig hatt sjøer inne i cocpit bak  hvor han styrte.
 Denne var over 50 fot, og gikk under navnet BIG TWIN.

 Englandsfareren i fra annen vinkel
 Dragonfly med delvis inslått vinge på ene siden.

 Denne var litt spesiell, 2 stk FP  + Havkatten,
Og en liten utgave av den typiske hollanse seilbåten av gammel model,  med svingbare daggerbord på siden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar